His Beautiful Smiles

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初めてのターキー(First Time Turkey!)


Edit Category Encinitas Life
先週の木曜からアメリカは感謝祭で4連休。
Thanksgiving holidays! Yeah!

毎年知り合いの家に招待されていたが、今年は4家族を招いてうちでホームパーティーを開催。
Until last year, we were invited to our friend's house for Thanksgiving dinner, but this year, we held our own dinner at our house with 4 families.

メインディッシュのターキーの丸焼きをはじめて焼いてみた。
This was my first time to bake the Bird!

計5家族用に10kgのターキーをセレクト。
I chose 21 lbs turkey since we have 5 families in total.

ターキーはもともと脂肪分が少なく、それを長時間焼くので結構肉がパサパサになる。
Turkey meat does not have much fat, so baking it for a long time makes the meat dry, usually.

なんとかそれは避けたかったので、ネットでレシピ検索。
I just did not want my turkey to be like that, so I googled and found a good recipe online.

シャンパンとチキンブイヨンに24時間漬けて焼くとジューシーに焼きあがるということで、そいつらも購入。
It uses champagne and chicken broth, so I boutht them too for brining.



Leoは「何だ?このデカいの?」という表情(^^)
Leo is like "What the hell is this big thing?".



取り出してみると、あまりの大きさとグロさにビックリ!Leoも私も引き気味(^^。
When I unwrapped it, it was so big that Leo and me felt gross a little bit.



Senaも台に乗ってママのお手伝い(をしている気分)。
Sena was helping her mom (or feeling like it).



エプロン姿でVサイン!カワイイ。
Cute with apron.



漬け汁は、シャンパンとチキンブイヨン、水、塩を入れ、隠し味にリンゴと砂糖から作った自家製酵素ドリンクで味に深みを出す。酵素が肉をやわらかくするのにも期待。
Making brining soup with champagne, chicken broth, water, and salt. We added the enzyme drink we made from apples and sugar as a flavor enhancer and also softener of turkey meat.



最後にパセリ、ローズマリー、セージ、タイム、レモンペッパーを入れて完成。
And finally we added parsley, rosemary, sage, thyme, and lemon peppers.



さすがにこのサイズのターキーを漬けておく鍋がないので、プラスチック製の洗濯カゴにビニールを2重にしたものを使用(重くて取っ手が一つ取れた)。
We did not have a pot that large enough to contain that big turkey, so we put it in a laundry bag with double plastic bags.

冷蔵庫も棚を取っ払ってやっと入った。ターキーと漬け汁、洗濯カゴの総重量17kg。棚を破壊しないか心配したが無事ホールド。それにしても重い…
Also we got rid of several shelves in the fridge to make space for it. I was afraid that the shelf holding the weight would break, but it did not happen. But it is just heavy...

ターキーを焼くのは男の仕事という意味をまざまざと知る。
That's why it is guy's job to bake turkey, huh?



当日、漬け汁から取り出してよく洗い、前述のハーブを表面とまぶし、腹の中にざく切りにした玉ねぎ、セロリ、ニンジン、オレンジを入れ、楊枝で閉じる。オーブンに入れたのが12時30分。
On the Thanksgiving day, I pulled the bird from the brining soap, washed it well, and put the herbs on the surface. Also put were onion, celery, carrots, and oranges inside and close the belly with toothpicks. It was already 12:30 when I put it in the oven.



待つこと5時間半。火の通り具合を温度計でチェックしたり、焼き色を確認したり。
Waited for 5 and 1/2 hours, checking the temperature of the meat inside.

P1030508.jpg

で、やっと完成。
And finally done!

P1030547.jpg

テーブルに運ぶのも一苦労。重い…
It was just heavy bringing it to the table...

P1030566.jpg

で、出来はと言うと、、、
And how it turned out was...

P1030574.jpg

前日から漬けて、5時間半かけて焼いて不味かったらどうしようと不安だったが、思ってたよりもジューシーで味も上手くいったかな。ほっと一安心。LeoもSenaもよく食べた。
I was afraid of dried meat but it was so juicy! Leo and Sena ate a lot too.

Leoには、定番のマッシュポテトには豆乳で、パンプキンパイのパイ生地もグルテンフリーのをあらかじめ用意。
Leo's mashed potato was butter-free and with soy milk. His pumpkin pie was also made gluten free.

全部よく食べたな、Leo。
You ate a lot, Leo!

あと一日、あまりかまってやれなくてごめんな。
And sorry that I was so busy that I could not play with you all day today.

このターキーで許しておくれ(^^
So forgive me with this turkey, please :-)

P1030589.jpg

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プロフィール (Profile)
カリフォルニア・サンディエゴ郊外在住。失調症の息子のことを中心に、日米の障害児事情の比較や、ふと思ったことなどを書いてます。コメント、TBフリーです。

From San Diego, CA. Topics on my son with ataxic CP, US-Japan comparison on physically-challenged children, and just some tweets from life. Comments welcome.

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